Közélet

2008.02.25. 18:27

Kendőzetlen beszédek az emléknapon

Dr. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke, és Michl József, Tata polgármestere közösen emlékezett a kommunizmus áldozataira hétfő délután.

Sz. A.

– A rendszerváltás után felnőtt egy nemzedék, amely tagjai semmit sem tudnak a kommunizmusról, és Che Guevera pólóban feszítenek, pedig Che Guevera elvtársai verték meg a nagyapjukat, amikor az a hatvanas években nem akart belépni a TSZCS-be – mondta Michl József a kommunizmus áldozatainak emléknapján. „A szabadság kapuja” című térplasztika mellett a polgármester arról is beszélt, hogy február 25-én kendőzetlenül lehet beszélni a létező szocializmusról, majd arról a körülbelül egymillió magyarról szólt, akik áldozatai voltak a kommunizmusnak.

– Tizenegy éven át várta Magyarország, hogy innen is kitakarodik a ruszki. 1956-ban, a világ legtisztább szabadságharcában aztán rendet tettünk – tette hozzá a város vezetője.

Dr. Völner Pál ünnepi beszédében azt taglalta, hogy hogyan lehetett sikeres a kommunizmus ideológiája, mely, ahogy kiemelte, hazánkban nem 1956-ban, hanem már 1919-ben megbukott, amikor az ország elutasította Kun Bélát és a "Lenin-fiúkat".
– Ez az ideológia soha nem kerülhetett volna hatalomra, ha nem jönnek a szovjetek. 1956 elemi erejű felkelés volt, mely összefogta a nemzetet. Mondjunk nemet a hazugságokra, hogy méltóképpen emlékezzünk a kommunizmus áldozataira – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!