Közélet

2008.02.07. 20:54

Célzott lövések, tized- és századmásodpercek

Nemzetközi lőversenynek adott otthont a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság lőtere. Itt huszonnyolc induló mérte össze lövészeti és taktikai tudását.

Szalai László

[caption id="" align="alignleft" width="330"] A győztesek és a lövészetvezető Csomán János FOTÓ: SZ. L.
[/caption]

A lövészversenyt, azaz az Internationál Police Association-t ( IPA) Csomán János rendőrfőtörzszászlós, a KEMRFK lőkiképzője vezényelte Borka László főhadnagy értékelő bíró segítségével. Képviseltették magukat a megyei rendőrök mellett a tatai lövészdandár katonái, a BRFK munkatársai és a szlovák rendőrség lövészei. Részt vett a kemény megmérettetésen a 24 Óra megyei napilap munkatársa is.

Hat, kimondottan nehéz pályán kellett a legjobb formájukat hozni a versenyzőknek, ahol sok esetben igen szoros eredmények születtek, több alkalommal tized- és századmásodpercek döntöttek a helyezések sorsáról.

Gorgosilits Fábián rendőr ezredes, főkapitány a verseny megnyitóján elmondta: a folyamatos tapasztalatcsere nagyon fontos a hazai és külföldi kollégák között. Ígéretet tett arra, hogy a megyénkben szervezett, hasonló rendezvényeket folyamatosan figyelemmel kíséri és hozzájuk minden támogatást biztosít.

A versenyt a szlovák rendőrség munkatársa, Pathó Péter nyerte a BRFK-s Bátky Csaba és a megyei dr. Vaczula József előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!