2008.01.16. 08:58
Bemutatják a konyhaművészet csínját-bínját
A Kempelen Farkas Alapítványi Szakiskolában főzőversenyt hirdettek a vendéglátóipari szakképzésben részesülő diákok számára. Január 19-ére, a gasztronómiai vetélkedőre meghívták a városban működő vendéglátóegységek vezetőit is.
Arra számítanak az iskola pedagógusai, hogy a megmérettetésen ügyeskedő, tehetséges diákoknak, tanulmányaik befejezése után, nagyobb lehetőségük nyílik helyben, valamelyik vendéglátó által üzemeltetett egységben elhelyezkedni.
A kezdeményezéssel az együttműködési lehetőségeket keresik, mind az intézmény, mind a tanulók számára. A szakmabeliek, a verseny megtekintése közben megismerkedhetnek a középiskola nevelési stratégiájával, közös beszélgetésen szakmai tapasztalatukkal és tanácsaikkal támogathatják a résztvevőket, illetve maguk is bemutathatják a konyhaművészet csínját-bínját. Fény derülhet arra is, hogy valójában milyen elvárásaik vannak az oktatással szemben a leendő munkaadóknak. A hagyományteremtő szándékkal megrendezendő diákvetélkedő betekintést nyújt majd a mai modern gasztronómiai irányzatokba, technológiákba, és segíthet a sokszor áttekinthetetlen stílusok megismerésében is. A rendezvény egyfajta „kóstoló” mindkét fél számára.