Közélet

2007.11.09. 11:15

Tisza Kata itthon marad

Tisza Kata volt az Eötvös-gimnázium vendége. Az írónőt két 13. évfolyamos diák, Csiky Judit és Benke Nóra kérdezte a közönség előtt – profi módon.

Lévai Julianna

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Sokan kértek dedikálást Tisza Katától az Eötvös dísztermében (Fotó: Szalai László)
[/caption]Az írónő nyíltan, ugyanakkor nem titkolt pedagógiai célzattal fejtette ki véleményét arról, hogyan látja a világot, az országot, és abban saját magát. Elmesélte például, milyen sokat köszönhetett annak, hogy több idegen nyelvet is beszél. Amikor az életéről kérdezték, elmondta: 18 évesen álmokkal jött Erdélyből, mert úgy érezte, ott „megfullad”. Ám később azt tapasztalta, hogy „Magyarország az egyik legkirekesztőbb hely a világon.” Hozzátette: ma már tudja, hogy az otthont „belül” kell megteremteni. Egy kérdésre válaszolva azt is elmondta: nem menne külföldre. Magyarországon is külföldön van, jegyezte meg némi iróniával, másrészt pedig bár az ország sokat elvett, sokat adott is neki.
Kata a beszélgetés előtt érdeklődésünkre elmesélte: fontosnak tartja, hogy diákokkal találkozzon, mert a tanítás végigkísérte eddigi pályáját, hozzátartozik szellemi integritásához.
– A média sivár és felületes világ, amelyet nem tartok a saját közegemnek, hanem csak a munkám részének. A diákoktól azonban sokat kapok. Ez tart engem életben – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!