Közélet

2007.11.21. 13:33

Szokjuk a jót, így a sztrájkot is

Valóban megbénult a fél ország – szövegez a sok-sok hírhozó, médiafelület, hazai világháló. Milyen mindez mifelénk? Mégiscsak országos vasúti fővonal húzódik keresztül a megyén, mégiscsak a fővárosba tart több tíz-, avagy százezer ember Tatabánya, Esztergom környékéről! Dél körül, a sztrájk lecsengésével ennek jártunk utána.

Rafael Balázs

 [caption id="" align="alignleft" width="330"] Üres a csodavonat, felirat sincs rajta
[/caption]

Mosolyogva fogadnak a Volán-pályaudvaron a büfések: Uram, itt nem volt semmi, ha kicsivel több volt az utas, csak jól jött nekünk. Senki sem zúgolódott, sokan már eleve úgy intézték, hogy vagy kocsival mennek fel, többen összefogva, vagy szabadnapot vesznek ki.

Gépkocsivezetők: minél közelebb vagyunk Pesthez, annál nagyobb a forgalom. Üröm környékén már elviselhetetlen volt a dugó, igaz, még rosszabbra számítottam – mondja egy volános, aki naponta többször fordul az Árpád-híd felé.

Átkozódik egy ismerős, meghúzták a kocsiját a Vörösvári úton: - Ha nem lenne ilyen tömeg, és ennyi ideges ember, nem történik meg! Rákontráz egy bevásárlószatyros néni: - Mert ez attól van, ugye, hogy a kis miniszterhez meg járnak a feketemunkások! Nem értjük az összefüggést, aztán beugrik: Kókát mostanában ezzel piszkálták. De így se világos a düh oka. Rögtön erre meg valaki a Ligát fikázza, mondja, a Suzuki is csak addig volt nekik fontos, amíg figyeltek rájuk nyár közepén.

A pályaudvaron szinte senki. Áll benn egy Desiró, teljesen üres, nincs rajta felirat, honnan, hová megy, pedig mindig kiírják a hatalmas elektromos betűkkel, hogy Nyugati pu. vagy Esztergom. Ha ez így megy tovább… sóhajt egy vasutas. De hát, uram, látja, szokjuk a jót. Meg maga is kocsival jött, van megoldás!

Hát… közgazdaságilag mintha nem ez lenne az ideális!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!