Közélet

2007.11.11. 18:27

Kettőn át vezet az út egymilliárdig

Két hárson át vezet az út az 1 milliárd fáig: a falu önkormányzata csatlakozott az ENSZ „1 milliárd fát a Földnek!” akciójához és a Keresztény Európa Párt felhívásához, amely így hangzott: Ültess fát a jövőnek! A határokon átnyúló kezdeményezés első két fáját vasárnap ünnepségen ültették el.

Fenyvesi Károly

Köszöntőjében Czermann János polgármester elmondta, a 2100 lakosú településen 2100 facsemetét fogadhatott tegnap a falu. Kérte, aki visz a csemetékből, magánterületen ültesse el, a közterületeken az önkormányzat fog tervezetten fásítani. A hét évre tervezett akció jelképes stafétabotját – egy fát és egy babakelengyét – a süttőiek azonnal átadták tizenhárom településnek. Többségük képviseltette is magát, a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Burgerlandból és a Délvidékről is érkeztek vendégek. A hazai váltótársak: Lábatlan, Nyergesújfalu, Bajót, Felcsút és Ménfőcsanak. Süttőn a kelengyét az a helyi újszülött fogja kapni, aki elsőként születik a tegnapi faültetés után. A templom mellett – fényképezőgépek vakuinak villogása közben – többen raktak néhány lapát földet az előre kiásott két gödörben elhelyezett hársfák gyökereire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!