Közélet

2007.10.03. 21:53

Az őszikéket köszöntötték a dorogiak

Dorogon évek óta városi ünnepként emlékezünk meg az idősek világnapjáról. Az eddigi sikeres programok arra késztették a szervezőket, hogy kiszélesítsék a meghívottak és a szereplők körét. Ezért a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás és a Dorogi Nyugdíjas Egyesület idén tíz településről hívott vendégeket az idősek napja alkalmából szervezett gálaműsorra, amelyet szeptember 30-án tartottunk a művelődési ház színháztermében.

M. Zs.

A műsort a házigazda Dorogi Nyugdíjas Egyesület tagjai nyitották meg énekkel és szavalattal Ezt követően dr. Tittmann János, a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, országgyűlési képviselő, a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

A gálaműsor első fellépője a Tokodi Őszirózsa Nyugdíjas Klub volt, amely magyar nótákat és népdalokat adott elő. Őket követték a Lábatlani Nyugdíjas Hagyományőrző Klub, a Csolnoki Nyugdíjas Klub, a Piliscsévi Szlovák Nyugdíjas Klub és a Leányvári Német Nemzetiségi Dalkör ének és táncprodukciói, valamint Bükki József dorogi klubtag verse. A kistérségi csoportokon kívül vendégként lépett fel a Nagymarosi Nyugdíjas Klub, amely nótákkal és sváb táncokkal szórakoztatták a közönséget. Őket ismét a kistérségből érkező Bajóti Jázmin Népviseletes Asszonykórus követte, majd a bajnai asszonyok dalcsokrát hallhattuk.

A dorogiak Vadrózsák tánckara countryt és esernyőtáncot adott elő. A Tokodaltárói Nyugdíjas Klub kamarakórusával, a Táti Bányász Asszonykórus dalcsokorral és verssel mutatkozott be. A házigazdák záró száma előtt a bajóti csoport Rémes kis család címmel vidám jelenetet mutatott be, nagy derültséget keltve a nézők soraiban.

A I. Térségi Nyugdíjas Szervezetek Ünnepi Gálaműsora a kora esti órákban fejeződött be. Szinte hihetetlen, hogy a csaknem 5 órás program alatt nem volt idő unatkozni, nem zsibbadtak el a fájós derekak, lábak, nem szűnt az érdeklődés az előadások iránt.

Ismét tanulhattunk az idősektől: lelkesedést, kitartást, egymás iránti figyelmet. Örömmel és őszinte szeretettel nézték egymás műsorát és jutalmazták gratulációval, tapssal, jó szóval és bíztatással. Példaadó az a csapatszellem és tenni akarás, amely e produkciókat jellemezte. Mindannyiunk számára öröm, hogy ilyen „időseink” vannak, akik szabadidejüket feláldozva képesek magas színvonalú produkciók betanulására, bemutatására mind a maguk, mind valamennyiünk szórakoztatására. Köszönet érte neki és a szervezőknek. A gálaműsor után a Többcélú Kistérségi Társulás jól megérdemelt vacsorával látta vendégül a szereplőket, akik vidám hangulatban értékelték a délutáni műsort s talán már a jövő évi szereplésre is felvetődtek az ötletek.

Tudósítónk, Mandusitz Zsuzsanna jelentette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!