Közélet

2009.09.11. 12:53

Szüreti felvonulások, mulatságok lesznek szerte a megyében

Megyénk több településén is szüreti felvonulást, illetve mulatságot rendeznek a hét végén.

kemma.hu

  Kesztölc. A hét végén rendezik a Szüreti Napokat. A program szombaton déli egy órakor kezdődik az Orbán-szobornál szőlőszenteléssel, ezt követően indul a zenés, kisvonatos és veteránautós szüreti felvonulás a borház étteremig. Itt kulturális program kezdődik négy óra után, a napot este héttől utcabál zárja. Vasárnap fél tíztől kerékpáros- és futóversenyt, családi gulyásfőző versenyt rendeznek. Az ünnepi szentmise délben kezdődik Klastrompusztán.

***

Tatabánya-Alsógalla. Szombaton rendezik az alsógallai szüreti felvonulást és mulatságot. Délután kettőtől térzene hívogatja az érdeklődőket a városrészi művelődési házhoz, ahonnan negyedóra múltán elindul a menet a sportpályára, ahol pedig három órától estig rengeteg művészeti, hagyományőrző közösség lép fel. A teljesség igénye nélkül, a házigazdák dalos-táncos közösségei mellett, közreműködik a Tolna megyei német nemzetiségi énekkar, a németkéri német nemzetiségi tánccsoport, a kecskédi német nemzetiségi dalárda és tánccsoport, a várgesztesi dalos-táncos nemzetiségi hagyományőrző csoport, a környei német nemzetiségi dalkör. A napot 20 órától hajnalig tartó bál zárja.
(A szüreti felvonulás biztonsága érdekében 14–15 óráig lezárják a forgalom elől a Táncsics
Mihály út Március 15-e út és Turul bejárati út közötti szakaszát.).

***

Komárom-Szőny. Szüreti falunapot rendeznek szombaton Szőnyben. Reggel nyolctól pecaverseny lesz a Horgásztavon. Kilenctől a művelődési ház kemencés udvarán népművészeti játszóházak, pónilovaglás, gyermekszínházi előadás színesíti a rendezvényt. 10 órától foci vándorkupa-mérkőzéseknek ad helyet a Bozsik-iskola sportpályája. 14 órakor kiállítás nyílik a Szőnyi Képzőművész Kör alkotóinak munkáiból. Negyedórával később indul a szüreti felvonulás. Délután háromtól kulturális műsor szórakoztatja a nagyérdeműt. 19 órai kezdettel a Tihanyi Vándorszínpad lép fel „Borban az igazság” című műsorával. Fél kilenctől éjfélig slágerzenék csendülnek.

***

Bajót. A településhez tartozó Péliföldszentkeresztről indul az a szüret eljövetelét köszöntő menet szombaton délután két órakor, amely résztvevői között immár hagyományosan lovaskocsik is poroszkálnak majd. A napot este bál zárja a kultúrházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!