Kék hírek, bulvár

2015.01.25. 15:26

„Szimpatikus” csalóktól bűzlik a parfümbiznisz

Fiatal, magukat egyetemistának valló csalók kopogtatnak a bejárati ajtón és 45 ezer forintos parfümöt próbálnak eladni jutányos áron a hiszékenyeknek. Az illat egy hónap múlva a drogériák polcain lesz – állítják. Kiderült, ugyanezzel a trükkel már évekkel ezelőtt is próbálkoztak.

Wágner Zsanett

Olvasónk jelezte, hogy a minap két, szimpatikus fiatal kopogtatott nála és pár perc türelemért, két helyes válaszért és néhány ezer forintért cserébe parfümmel ajándékozta meg őt. Feltűnt neki, hogy alapvető kérdésekre nem tudtak válaszolni. Például arra, hogy honnan jönnek és ki alkalmazza őket.

És itt jön a lényeg: miután néhány bókkal kedveskednek az ajtóban álló potenciális vásárlónak – „végre egy kedves mosoly” –, közlik, hogy olyan szerencsés helyzetben van, hogy most még jutányosabb áron hozzájuthat a termékekhez: "Ehhez nem kell mást tennie, mint felsorolni két francia nevezetességet!"

Ezt követően már jön is az ajánlat: most mindhárom parfüm 55 ml-es változatát megkaphatja a kedves vevő mindössze 15 ezer forintért.
A történet kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit az ország délebbi pontján, Pécsett is megírtak. De maradjunk csak szűkebb hazánk keretein belül! A nyáron Komáromban, a Tesco környékén is hasonló akcióval próbáltak megszabadulni a márkás (?) terméktől.

Utánanéztünk ennek a bizonyos parfümnek. Egyrészt kiderült, hogy ez a történet már jól bejáratott, több fórumon is beszámoltak hasonló esetről. Az egyik ilyen oldalon 2013-as dátum alatt futnak a hozzászólások, tehát a módszer nem újkeletű. Úgy vélik, "az illat egyébként tényleg tartós, de a prémium minőségtől nagyon messze van, az ilyen típusú parfümöket még az általános drogériákban is csak az alsó polcokon szokás árulni pár ezer forintért".

Ami az árat illeti: az internetet böngészve már 2500 forintért is megtaláltuk ezeket a termékeket, vagyis a házaló ügynökök csúnyán átverik a gyanútlan lakókat. Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensét.

– Hozzánk nem érkezett bejelentés, tehát a vásárló vagy meg volt elégedve a termékkel, vagy nem érinti az ügy. A trükkösök általában nyáron próbálkoznak, főként idősek a kiszemelt áldozatok, de arról is tudunk, hogy a téli, adventi időszakban adománygyűjtés címszó alatt is becsengetnek lakásokba – nyilatkozta Racsné Galambos Gréta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!