Meggyőző fölénnyel nyert az oroszlányi Búr Zsolt

A TKTK versenyzője megvédte országos bajnoki címét a fővárosban rendezett cyclocross-bajnokságon.

Az oroszlányi Búr Zsolt, a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub (TKTK) versenyzője megvédte országos bajnoki címét az idén is, a Vialand Racing Team csapatában.

<hiridetes>

A cyclocross magyar bajnokságot a budapesti, egykori Nagyvásártelepen és annak környékén rendezték. Előzetesen több mint kétszáz versenyző küldte el nevezését, közülük mintegy százhetvenen pattantak nyeregbe.
Búr Zsolt – vagy ahogy sokan ismerik: Buzsó – meggyőző fölénnyel, magabiztosan utasította maga mögé a 10 körös versenyen (egy kör 2,7 km) Dina Mártont, (Trek SE) és Pelikán Jánost (Mesterbike ILB Factory). A verseny nagyon technikás, homokos pályán egy órán keresztül tartott, több alkalommal is le kellett szállni a bringáról.

A versenyzők dolgát nehezítette a nagy hideg is, a levegő hőmérséklete -10 Celsius-fok volt a bajnokság idején. Buzsó másodszor lett országos bajnok.

A hölgyek mezőnyében Benkó Barbara (Focus XC Team) nyert Kanti Dorottya (Dr. Bátorfi-Agria KTK) és Szekeres Viktória (KTM Teszt Team) előtt. Endlein Viktória (TKTK) az előkelő ötödik helyen ért célba.

Kommentek