Közélet

2011.11.15. 15:20

Orbánt dicsérték, a Viktort megitták

Az Eszterházy Szőlő és Bortermelő Egyesület tagjai az idén két napon át kóstolták újboraikat, s olyan nedűket is, melyeket korábban még nem ittak.

P. P.

Schunder Tibor baji polgármester pincéjében kezdték Márton napján, aki saját készítésű csülkös bablevessel, kemencés lángossal és sült libacombbal várta vendégeit. Elsőként a vegyes fehéret ízlelgették, aztán a Chardonnay-t, végül a vöröset.

Szombaton Turay István pincéjében folytatták a hagyományos programot. Abban az épületben, ahol 61 esztendővel ezelőtt Huzl János született. Ezúttal az ingatlan legrégibb lakója is meghallgatta Nagy Norina és Tokár Kata alkalomhoz illő, vidám énekeit, majd megkóstolták a Hemmerlein Ferenc által készített finom gulyást, ami nagyon ízlett mindenkinek.

Mint ahogy a többi jó bor mellett az a két különleges nedű is, amit Borka József illetve Neuberger József hozott magával. Az egyik a Blauburger névre keresztelt régi osztrák itóka volt, a másik pedig a Zalagyöngyéből és az orosz Kazacska szőlőből kinemesített Viktor, ami „feltalálójáról” kapta nevét. Ezek az italok is elfogytak, miközben Szent Orbánt többször dicsérték, hogy az idén bőséges és kiemelten jó minőségű volt a termés a baji Szőlőhegyen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!