Közélet

2009.10.13. 16:55

Estére tetőfokára hágott a hangulat a szüreti nedűtől

Tizenhárom helyen várták süteménnyel és borral a szüreti felvonulás résztvevőit.

Kemma.hu

Hintók, lovasok, traktorok gyülekeztek szombaton koradélután a dadi művelődési otthon környékén, mindeközben a házban a helyi ifjúsági klub tagjai az utolsó táncpróbát tartották. Aztán kezdetét vette a hajnalig tartó mulatság, a szüreti felvonulás és bál. Mindehhez még az időjárás is kedvezőbb arcát mutatta, a reggeli esőnek már csak a nyomai látszottak.


Hagyományosan, régmúlt időket idézően, a kisbíró és bíróné hintója haladt az élen. A két feldíszített traktor vontatta utánfutó egyikén a népviseletbe öltözött fiatalok, míg másikán a jó hangulat zálogaként, a talpalávalót biztosító Favorit zenekar utazott.


A település lakói is felkészültek a nemes alkalomra. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a mintegy 1100 lakót számláló Dadon tizenhárom helyen várták a menetet süteménnyel, pogácsával, gyümölccsel, s – természetesen -  a szőlő levével, így nem csoda, hogy kora estére tetőfokára hágott a hangulat, amit Cseh Gyuláné főszervező örömmel konstatálhatott.

A feldíszített művelődési otthonba is szép számban érkeztek a vendégek a szüreti bálba, így valóban elmondható, igazi közösségi esemény helyszíne volt szombaton a község.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!