Kemma

2011.04.14. 17:48

Pénteken mutatják be az új Subscribe albumot

Négy szerencsés nyertes a Kemma.hu jóvoltából jegyet nyert a Subscribe péntek esti tatabányai koncertjére. Csongor Bálint és Rékasi Attila, a banda két tagja szerint új albumuk sokkal kiforrottabb, mint eddigi munkáik, és ez nem csak duma.

Szűr Annamária

Április 15-én, pénteken a Roxxy Music Caféban mutatja be új, Bookmarks című albumát a Subscribe. A hardcore metál (és még számos jelzővel illetett) műfajban muzsikáló banda két tagja, az énekes Csongor Bálint és a dobos Rékasi Attila azt is elárulta, hogy a koncerten elsősorban az új lemez dalait játsszák majd, és emellett persze a régi számokból is csemegéznek majd. Az 1999-ben alakult banda a közelmúltban készítette el az első magyar  nyelvű számát. A Napra Pici ház című számából született meg a banda első magyar nyelvű száma, az Álomtégla.

- Eredetileg csak feldolgoztuk volna a Napra Pici ház című dalát, de úgy belejöttünk, hogy új szöveget is írtunk hozzá. Ez egyelőre egy kikacsintás. A rádióknak tetszik -  árulták el a fiúk.

Persze az új albumról is kifaggattuk az énekest és a dobost. Ez egy sokkal érettebb anyag, állítják egybehangzóan.

- Persze, minden zenekar ezt mondja, ha új albuma jelenik meg, de nekünk tényleg sokkal kiforrottabb, egységesebb lett ez az új anyagunk. Persze ez nem is véletlen. Tudatosan készültek a számok, próbáltunk, majd stúdióba vonultunk. Három-négy hónap alatt készültünk el vele - részletezte Attila, majd hozzátette: felnőttek a tudatos
munkához. Persze azért még messze vannak a puha pokróc-esti tejecske korszaktól, de mindenképpen komolyabban veszik a zenélést.

Arról már Attila mesél, hogy Bálint, az énekes a banda igazi védjegye- Ezért vigyáznak is rá - viccelődik a dobos.

Arról is beszéltünk a fiúkkal, hogy pontosan milyen stílusba sorolják a saját zenéjüket. Csak úgy sorjáztak a jelzők: rock, metál, fúziós, progresszív, modern.

- Fúziós modern rock, rock-metál alappal - pontosított végül Bálint.

A Subscribe néhány éve már fellépett a Roxxyban. Akkor egy tehetségkutatóra érkeztek. Tetszett nekik a tatabányai közönség, így szívesen térnek vissza Tatabányára.

- Mindenhonnan leugrunk, ahonnan lehet - tették hozzá, szóval abban biztosak lehetünk, hogy a banda koncertje mozgalmas lesz, és nem csak a közönség számára.

Hogy mennyire kiforrott a banda, és mennyire lendületes, április 15-én pénteken mindenki megtapasztalhatja. Négy szerencsés belépőjegyet is nyert a buliba, őket emailben értesítettük, és jó szórakozást kívánunk nekik.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!