Helyi kék hírek

2017.09.27. 13:25

Majdnem halálra verte „csicskását” a piliscsévi férfi

Életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélték el Sz. Jánost, aki kis híján halálra verte alkalmazottját. A bántalmazást kamera is rögzítette.

Palásti Péter

Forrás: shutterstock

A bíróság nem fogadta el a vádlott ügyvédjének fellebbezését, és két és fél évnyi szabadságvesztéssel sújtotta Sz. Jánost, aki életveszélyesen bántalmazta P. József 2015. június 22-én. Az áldozat lépe több helyen is megrepedt.

A sértett rendszeresen segített ismerősének, akit életveszélyt okozó testi sértés miatt bűnösnek mondott ki még az idei esztendő februárjában a Tatabányai Törvényszék dr. Élő András bíró vezette büntetőtanácsa.

Mint megtudtuk: a vádlott hónapokkal ezelőtt tagadta bűnösségét, s többször állította, hogy korábbi beismerő vallomását csupán azért tette, mert a nyomozást végzők „megtévesztették” őt. Az eljárás során a vádirattal egyezően végül bizonyítást nyert, hogy Sz. János a bűncselekmény elkövetésének napján, az esti órákban olyannyira felhergelte magát, hogy nagy erővel többször is megütötte áldozatát, aki az ütlegelések közben folyamatosan kérlelte, hogy ne bántsa. Amikor aztán abbamaradt a durva verés, a támadó azt mondta „csicskásának”, hogy távozzon, de reggel ismét jöjjön dolgozni.

A bántalmazott ezt követően nagy nehezen hazavánszorgott, de erős fájdalmai miatt alig aludt éjszaka. Az is kiderült, hogy a sértettnek nincs mobiltelefonja, csak másnap tudott segítséget kérni. P. Józsefet a mentők kórházba szállították, ahol kiderült, hogy lépe több helyen is megrepedt, emiatt pedig hasűri vérzést szenvedett. Az orvos véleménye szerint belehalhatott volna, ha nem műtik meg azonnal, s nem távolítják el a lépét.

Érdekessége az ügynek, hogy a sértett később több ismerősének is azt mondta először, hogy két, szlovákul beszélő férfi támadta meg piliscsévi futballpályánál, s ez a rendőrségi kihallgatásakor készült jegyzőkönyvbe is bekerült.

Ezzel szemben betegtársainak bevallotta, hogy az őt meglátogató és a kórteremben is fenyegetőző vádlott volt valójában a tettes, akit a bíróság több tanú meghallgatása, és a térfigyelő kamerák felvételeinek megtekintése után bűnösnek mondott ki, s két és fél évnyi börtönbüntetésre ítélték.

Mivel a tettes ügyvédje az előző tárgyaláson fellebbezést nyújtott be, ezért másodfokon a Győri Ítélőtábla tárgyalta az ügyet néhány nappal ezelőtt. Megállapították, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott tényállásból okszerű következtetést vont le a vádlott bűnösségére, ezért helyes a bűncselekmény minősítése, és helytálló a kiszabott büntetés mértéke is, így az ítélet enyhítését nem találták indokoltnak.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!