botrány

2017.11.21. 07:50

Képviselőre támadt egy részeg férfi Esztergomban

Az esztergomi képviselő sokakkal együtt azt hitte, csak egy előadásra ül be, de arra senki nem számított, hogy az igazi show a nézőtéren zajlik majd.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség zaklatás vétsége és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy férfivel szemben és vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, amelyet az Esztergomi Járásbíróság bírál el.

Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: a sértett esztergomi önkormányzati képviselő, feleségével augusztus 4-én az esti órákban Esztergomban, egy színházi előadásra ment. A nézőtéren beszélgetni kezdett a férfivel, aki elmondta neki, hogy szülei az ő választókörzetében építkeznek és vitájuk van a telekszomszédjukkal. A képviselő közöltevele, hogy a vitás telekügyben nem fog tudni neki segíteni, mivel az nem képviselői hatáskör, ezért forduljon a jegyzőhöz.

Az ittas állapotban lévő férfi ezt követően ordítozott a sértettel, és a jelenlévő több száz néző előtt a sértettet becsületsértő kifejezésekkel illette, továbbá megveréssel fenyegette. A színházi est szervezője, észlelve a konfliktust, odalépett az elkövetőhöz, megkérdezte tőle, hogy mi a problémája, mire az elkövető megfenyegette, hogy lefejeli.

Amikor a színházteremből kifelé a férfi elsátált a képviselő mellett, nem tudta türtőztetni magát: a kezében lévő programfüzettel egyszer, hátulról fejbe vágta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!