új útvonal

2019.06.10. 10:04

Elhagyta Esztergomot, Visegrádra tart a Viking Sigyn

Vasárnap késő este lépte át az országhatárt a Viking Sigyn. A szállodahajó jelenleg Visegrád felé tart.

Kemma.hu

Budapest, 2019. május 30. A Viking Sigyn szállodahajó a Duna Margit híd és Árpád híd közötti szakaszán 2019. május 30-án hajnalban. Legalább heten meghaltak, amikor a luxushajó 29-én éjszaka összeütközött a Hableány nevû turistahajóval a Parlament közelében, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A MyShiptracking információja szerint június 10-én hétfő hajnalban ért Esztergomba, majd továbbhaladt Vác felé a május 29-én halálos hajóbalesetben a Hableánynak ütköző Viking Sigyn szállodahajó. A hajós portál tájékoztatója szerint a hajó végcélja Visegrád, és június 9-én vasárnap késő este lépte át az országhatárt.

Hétfőn hajnalban hagyta el Esztergomot (Fotó: Myshiptracking.com)

A vasárnap esti adatok szerint a Viking végcélja még Budapest volt, majd egy órával később módosították Visegrádra az úticélt. Nem tudni, a szállodahajó miért tért volna vissza Budapestre. Az biztos, hogy a dél-koreai külügyminisztérium a Viking Sigyn szállodahajó ideiglenes lefoglalását kérte a magyar hatóságoktól. Bár akkor a kapitányt letartóztatták, a hajó a tragédia után elhagyta Budapestet.

A Hableány mentési munkálataiban a komáromi Duna-hídnál is tevékenykedő, 200 tonna teherbírású Clark Ádám is részt vesz. A tegnapi nap folyamán már három hevedert befűztek a Hableány roncsa alá, egy heveder azonban elakadt a víz alatt. A mentésben részt vevők a búvárokra várnak, hogy kiszabadítsák az elakadt hevedert. Ez után kezdődhet a Clark Ádám tényleges munkája, a kiemelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!