romló statisztika

2018.06.11. 10:39

Vadriasztókkal is csökkentik a baleseteket

Kedvezőtlenül alakult az első öt hónap közlekedési statisztikája, ezért javítani szeretnék.

Palásti P.

A 81-es főúton a rendőrök pénteken is ellenőrizték az autósokat

Forrás: police.hu

A kisbéri rendőrkapitányság munkatársai az idén szerették volna tovább javítani a közlekedésbiztonság területén elért tavalyi eredményeiket, de nem rajtuk múlik, hogy ez nem sikerülhet. Az év első öt hónapjában ugyanis az illetékességi területükön bekövetkezett személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma kedvezőtlenül alakult.

A 81-es főúton a rendőrök pénteken is ellenőrizték az autósokat

Míg 2017 hasonló időszakában csupán 10 volt, addig most 14. Ebből 2 halálos, 9 súlyos, 3 könnyű. Annak érdekében, hogy megállítsák a kedvezőtlen folyamatot, többször is kezdeményeztek egyeztető fórumokat a társszervek és a vadásztársaságok képviselőivel egyaránt.

Szomorú számok

A 81-es főúton egy férfi ittasan akart átkelni, s halálra gázolták néhány hete. Ezen kívül volt egy másik halálos tragédia is, amikor az ittas gépkocsivezető áttért a másik sávba, ahol szabályosan közlekedő járműszerelvénynek ütközött. A súlyos sérüléssel járó balesetek közül 1 szabálytalan előzés, 2 pedig elalvás miatt következett be. Volt 7 anyagi kárral járó ütközés is a követési távolság be nem tartása, szabálytalan sávváltás és rossz előzések miatt.

Ennek a folyamatnak újabb állomása az a péntek délelőtti akció volt, amit a 81-es számú főút mellett tartottak. Itt dr. Szalay Péter alezredes, városi kapitány egyebek mellett elmondta, hogy a személyi sérüléssel járó baleseteknek arányát 11,5 százalék alá kívánják szorítani. Ennek érdekében eddig 32 ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Tizenegy ügyben büntető-, 3 esetben közigazgatási eljárást indítottak, 17 alkalommal pedig helyszíni bírságot szabtak ki, míg 1 ittas kerékpárost figyelmeztetésben részesítettek.

Azt már Kis Balázstól, a Vértesi Erdő Zrt. vadgazdálkodási főelőadójától tudtuk meg a helyszínen, hogy 30 ezer hektárnyi területükön halad át az M1-es autópálya, az 1-es, a 13-as és a 81-es számú főút is. Igyekeznek megelőzni a vadak által okozott baleseteket, ezért nem csak figyelmeztető táblákat helyeztek ki az utak mentén, de nagy mennyiségű vadriasztót is. Ezek telepítését az elkövetkező hetekben is folytatni fogják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!