vádemelés

2019.12.22. 07:30

Felfüggesztettet kér az ügyészség a csaló ellen, aki kétszer adta el ugyanazt az ingatlant

A férfi ellen nagyobb kárt okozó csalás miatt emelt vádat a a tatabányai ügyészség. A felfüggesztett börtönbüntetésen kívül kártérítést is javasoltak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfi ellen. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje, valamint kötelezze, hogy fizesse meg a sértettnek az okozott kárt.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta,hogy a férfi 2018. szeptember 20-án adásvételi szerződéssel értékesített egy oroszlányi ingatlant, azonban a vevő a vételár utolsó részletét 2018. október 2-én fizette meg, ezért a vevő tulajdonjoga 2019. január 23-án jegyezték be az ingatlannyilvántartásba.

A férfi az első ügyletet követő két hét múlva, 2018. október 4-én egy tatabányai ügyvéd irodájában újabb adásvételi szerződést kötött ugyanarra az ingatlanra, amelyet a szerződés szerint 5 millió 200 ezer forintért kívánt értékesíteni, a szerződés aláírásával a vevő 1 millió 400 ezer forintot fizetett eladó részére. A vádlott a szerződéskötés során tévedésbe ejtette a vevőt, célja az első vételárrészletként átvett összeg megszerzésére irányult, ezzel a vevőnek 1 millió 400 ezer forint kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!