összeütköztek

2019.06.24. 07:25

Vádat emeltek a vonat elé hajtó sofőr ellen

Vádat emelt az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki még 2018-ban egy Tatabányára tartó vonat elé hajtott, a piros jelzés ellenére.

Kemma.hu

Vádat emelt az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki még 2018-ban egy Tatabányára tartó vonat elé hajtott, a piros jelzés ellenére.

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy környei férfival szemben, aki egy tatabányai vasúti átjáróba a fénysorompó villogó piros jelzése ellenére hajtott be, emiatt pedig a mozdonyvezető gyorsfékezésre kényszerült, ám az ütközést így sem kerülhette el. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre és a közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje.

Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak felidézte: a vádlott 2018. szeptember 3-án kora reggel Környe felől haladt Tatabánya központjának irányába. Mivel nem fokozott óvatossággal közelítette meg a Tatabánya-Oroszlány állomások között kiépített vasútvonal és a Környei út kereszteződésében kialakított fénysorompóval biztosított vasúti átjárót, nem észlelte, hogy a fénysorompó villogó piros jelzést ad. Meg is érkezett a vonat Környe felől, rajta mintegy 50 utassal...

A mozdonyvezető észrevette az autót, gyorsfékezni kezdett, azonban a vonat elejének jobb oldali részével a vádlott által vezetett személygépkocsi bal oldali hátsó részének ütközött.

– Figyelemmel arra, hogy a mozdonyvezető a baleset elhárítása érdekében gyorsfékezésre kényszerült, fennállt – a vasúti közlekedési ágazat vonatkozásában – más, vagy mások életét, vagy testi épségét sértő baleset bekövetkezésének reális veszélye – tette hozzá a főügyész, akitől azt is megtudtuk, hogy a baleset miatt nem közlekedett három személyvonat, illetve vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. A vonatközlekedés a vasúti szakaszon 9 óra 30 perckor állt helyre. A vonatpótló autóbuszok igénybevétele miatt a vasúttársaságnak 34 ezer 386 forintos kára keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában