vádemelés

2020.01.09. 14:41

Üdülési joggal csalt ki emberektől több százezer forintot a férfi

Vádat emeltek a férfivel szemben, aki üdülési jogával két sértettől is több százezer forintot csalt ki és a szállodai szolgáltatás igénybevételét nem biztosította.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki üdülési joggal kapcsolatban két sértettet is megtévesztett és nekik több százezer forint kárt okozott.

Dr. Zsirai Veronikától a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől, megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a vádlottal szemben pénzbüntetést, valamint felfüggesztett fogház büntetést szabjon ki és kötelezze őt a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

A vád szerint a férfi 2017. január 31-én, Tatabányán haszonszerzési célzattal, a teljesítés szándéka nélkül megállapodott a sértettel, hogy tőle 200 ezer forint összegért megveszi egy osztrák szállodában fennálló, egy hétre szóló üdülési jogát. A megállapodás szerint a sértett az igénybevételhez a szükséges meghatalmazást biztosította, azonban a vádlott az ellenértéket nem fizette meg a sértettnek, így neki 200 ezer forint összegű kárt okozott.

Ezt követően a férfi 2017. október 18-át megelőzően szintén csalárd szándékkal üdülési jog alapján igénybevehető szállodai szolgáltatást kínált az egyik ismert internetes portálon. Erre a hirdetésre jelentkezett a másik sértett, aki a férfitől az üdülési jog egy hetes használatát 330 ezer forint összegért vette meg, azonban a férfi a szállodai szolgáltatás igénybevételét nem biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!