hőség

2019.07.26. 14:21

Tűzforró autóban hagytak egy kétéves kislányt Dorogon, a rendőrök mentették ki

A dorogi rendőrök kiszabadították a gépjárműbe zárt kislányt.

Kemma.hu

A gyerek már rosszul volt

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a rendőrségre július 25-én délután érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy Dorogon, a Schmidt Agora park parkolójában álló gépjárműben egy kislányt egyedül hagytak.

A gyerek már rosszul volt
Fotó: police.hu

A kiérkező járőrök a tűző napon parkoló autóban meglátták a gyermeket, akinek nagyon melege volt, piros volt az arca és ki akart szállni. A jármű első ablakai résnyire le voltak húzva, így az egyenruhások a résen benyúlva ki tudták nyitni az ajtót.

A kétéves kislányt kivették, azonnal vizet adtak neki, lemosták az arcát és közben értesítették a mentőket, mivel nem tudták mennyi ideje tartózkodott a kocsiban. A kiérkező mentőszogálat munkatársai a gyermeket megvizsgálták és nem tartották indokoltnak a kórházba szállítását. Egy felforrósodott autóban 48 Celsius fokra melegedhet a levegő. Így rövid idő alatt is életveszélyes állapotba kerülhet egy otthagyott élőlény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!