letartóztatás

2019.08.02. 11:33

Drogfogás Oroszlányban: egy nőt és három férfit kapcsoltak le

A rendőrök a négy oroszlányi lakost az ügyészség indítványa alapján egy hónapra letartóztatta a bíróság.

Kemma.hu

Az összehangolt akcióban települési és megyei nyomozók vettek részt

A Tatabányai Járási Bíróság a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára augusztus 1-jén letartoztatott kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt egy 31 éves, egy 32 éves és egy 47 éves férfit, valamint egy 33 éves nőt. A gyanú szerint mind a négyen kábítószernek minősülő anyagot adtak el Oroszlányban és a környező településeken.

Az ügyészség megállapította, hogy gyanúsítottakkal szemben a bűnismétlés és annak a veszélye áll fenn, hogy a büntetőeljárást meghiúsítanák, megnehezítenék, ezért kérte a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra, szeptember 1-jéig.

Az összehangolt akcióban települési és megyei nyomozók vettek részt (police.hu)

A rendőrség tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozói, a Tatai, Tatabányai, Komáromi és az Oroszlányi Rendőrkapitányság nyomozói kapták el a négy főt július 29-én. Az összehangolt akció keretén belül a kutatások során a gyanúsítottak lakó-és tartózkodási helyén kábítószergyanús anyagot, közel két és fél millió forint készpénzt, mérlegeket, és dohányőrlőket foglaltak le. Az anyagok hatóanyag-tartalmát igazságügyi szakértő állapítja meg. A rendőrség további 6 főt állított elő, akik ellen kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta: az egyik gyanúsított 16 éve rendszeresen fogyaszt kábítószert, majd 2018. júliusától nemcsak saját fogyasztása, hanem tovább értékesítés céljából havonta 200-500 gramm tömegű marihuánát vásárolt egy szlovákiai személytől.

A gyanúsított az így megvásárolt marihuánából kb. 20 grammnyi mennyiséget félre tett magának, a többit pedig egy másik férfi gyanúsítottnak értékesítette, grammonként 1820 forintos grammonkénti áron úgy, hogy tudott arról, hogy ez a férfi a tőle vásárolt kábítószert más személyek részére ellenérték fejében továbbadja.

A kábítószert így átvevő férfi gyanúsított az anyagból egy harmadik férfi gyanúsított és egy fogyasztó részére értékesített. A harmadik férfi gyanúsított a megvásárolt kábítószer egy részét elfogyasztotta, míg másik részéből Oroszlány területén értékesítette élettársával, akit a nyomozó hatóság ugyancsak gyanúsítottként hallgatott ki.

Három férfit és egy nőt kapcsoltak le a rendőrök (police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!