tűzeset

2019.09.16. 14:07

Több helyszínen is szemét égett a megyében

Rédén és Bakonybánk között több hektányi terület égett le, Dorogon és Piliscsabán a felelőtlen égetés okozott riadalmat.

Kemma.hu

Forrás: Esztergom HTP

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Réde és Bakonybánk közötti területre vonultak szeptember 13-án péntek délután a kisbéri hivatásos és a rédei önkéntes tűzoltók. Gaz és aljnövényzet égett két különálló helyszínen 5-5 négyzetméternyi területen, amely egy napraforgó táblát is veszélyeztetett. A tüzet a rédei önkéntes tűzoltók egy vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el. A gyors tűzoltói beavatkozás ellenére a leégett terület nagysága kb. 1-1,5 hektár.

Másnap, szombat délben letört, és egy szigetelt elektromos légvezetékre esett egy faág Esztergomban, a Jópásztor utcában. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a faágat eltávolították, a veszélyeztetést megszüntették.

Dorogon két tűzesethez is vonultak tűzoltóink a hétvégén. Szombaton a Palatinus-tó mögött égett egy szemétkupac, másnap az esztergomi hivatásos tűzoltók a Tömedéki dűlő mellé vonultak, ahol körülbelül 2 négyzetméternyi szabad területen összehordott avar égett felügyelet nélkül. Az egység egy vízsugárral eloltotta és megakadályozta a tűz továbbterjedését.

Szintén vasárnap reggel kapták a tűzoltók a bejelentést, hogy nagy fekete füst volt látható Piliscsaba település fölött. A helyszínen zöld hulladékot és nagy mennyiségű szemetet égettek. A kiérkező esztergomi hivatásos egység a tüzet egy gyorsbeavatkozó vízsugárral eloltotta.

Fotó: Esztergom HTP
Fotó: Esztergom HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!