hamisítás

2019.03.08. 13:24

Ez nem a szeretet jele: testvére adatait adta meg a nő, hogy megússza a büntetést

Egy tatabányai nő testvére adatait mondta a rendőröknek, amikor igazoltatták. A nő közokirat hamisításért pénzbüntetésre számíthat.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy nővel szemben, aki igazoltatás közben, majd tanúvallomás felvétele közben testvére adatait diktálta be, a jegyzőkönyvet a testvére nevében írta alá.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Ahogy dr. Reszl Ildikó, a megyei ügyészség főügyésze elmondta, a nőt 2017. április 26-án igazoltatták a késő esti órákban egy tatabányai lakásban. A vádlott a személyi azonossága megállapítására szolgáló iratot a vele szemben intézkedő járőröknek átadni nem tudott, ezért a járőrök bemondás alapján rögzítették az adatait, erről jelentést készítettek. A vádlott nem a saját, hanem testvére adatait adta meg, így az előállításról készült jelentésben a rendőrök valótlan adatokat rögzítettek az előállított személy adataiként.

Másnap a nyomozó hatóság a vádlottat tanúként hallgatta ki egy nyomozás során, ekkor a vádlott ismét a testvére adatait adta meg, a tanúkihallgatási jegyzőkönyvet a testvére nevében írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!