felfoghatatlan

2020.02.09. 16:08

Tatabányai családirtás: a nagymama szerint nem volt előjele a tragédiának

Sajtóhírek szerint a 7 és 9 éves kisfiú édesanyja fedezte fel, hogy édesapjuk végzett velük Tatabányán. A férfi magával is végzett szörnyű tette után.

Kemma.hu

Sajtóhírek szerint a 7 és 9 éves kisfiú édesanyja fedezte fel, hogy édesapjuk végzett velük Tatabányán. A férfi magával is végzett szörnyű tette után.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Egész Tatabányát megrázta a pénteki tragédia: egy édesapa a családi veszekedés után, amíg felesége nem volt otthon, végzett két gyermekükkel, a 7 és a 9 éves kisfiúval, majd önmagával is Bánhidán. Az édesanya, amikor a családi veszekedés után visszatért, és rájött, mit tett a párja, sokkot kapott. Sikolyát hallva hívták ki a szomszédok a rendőröket. Az összeroppant asszonyt a mentők kórházba szállították. A család házánál azóta többen gyertyát gyújtottak, így osztozva a hozzátartozók gyászában.

A Kisalföldnek a család egyik ismerőse arról beszélt, hogy a pár mindkét tagját kiegyensúlyozott személyiségnek ismerte, a férfi mindig udvariasan, tisztelettudóan viselkedett. Ő cáfolta azokat az értesüléseket, amely szerint a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt volna.

– Teljesen lesokkolt mindenkit az eset. Semmi jele nem volt a tragédiának, nem veszekedtek, úgy láttuk, hogy szépen élnek – fogalmazott egy kolléga a tragédiáról.

Egy utcabeli a Borsnak arról beszélt, hogy a diplomás, értelmiségi családból származó szülőkön látszott, mennyire szeretik egymást és a fiúkat is: mindent azért a két srácért tettek, állandóan lufik lógtak a kerítésről, játékok hevertek mindenhol, egyértelmű volt, hogy a gyerekek vannak a középpontban. A szomszéd hozzátette: elképzelni sem tudják, mi történt. Az asszony sem véletlen hagyta nyugodtan a gyerekeket az apjukkal, soha, még csak hasonlóra sem volt példa a családjukban. A férfi még csak hangosan sem szólt a gyerekekre, nemhogy valaha kezelt emelt volna bármelyikőjükre. A férfi egyébként gitározott, a közelmúltban alapított zenekart.

A kicsik anyai nagymamája arról beszélt, hogy az apa nem ivott, nem dohányzott, semmi problémát nem látott nála, náluk.

– Egyszerűen felfoghatatlan, nem tudom elhinni még most sem. A két gyönyörű unokám, mind a kettő jó tanuló volt, olyan büszke vagyok rájuk. A vejemre is, mert tényleg egy szerető férj volt, nagyon szerette a lányomat. Olyan szépen éltek és egyszerűen érthetetlen ez az egész – mondta a Híradóban a könnyeivel küszködő a nagymama, aki szerint lánya és veje szépen nevelték a gyerekeket, mindenhova elvitték őket.

Hozzátette: lánya teljesen összetört, „Azt hajtogatja, hogy neki nincsen háza, nincsen családja, nincsen kis családja, nincs semmije, és neki már nem lesz ilyen szép két gyereke, sem férje”. A nagymama szerint sem állt pszichiátriai kezelés alatt az apa. Az asszony azt mondja, magával szeretné vinni a lányát Bécsbe, ahol ő is lakik, és megbocsát a férfinek azért, amit tett.

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123

Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503

Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111

Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!