tragédia után

2019.05.10. 07:00

Védik a Facebooktól a gyalogost gázoló busz sofőrjét

A közlekedési cég segíti a buszt vezető sofőrt a tragédia után. A sofőr egyelőre betegállományban van. A baleset körülményeit a Tatabányai Rendőrség vizsgálja.

Kemma.hu

A 16 évig balesetmentesen közlekedő buszsofőr a rossz látási viszonyok miatt nem vette észre az út jobb oldalán sétáló 24 éves férfit.

Forrás: police.hu

A Tatabányai Rendőrség vizsgálja annak a halálos gyalogosgázolásnak a körülményeit, amely május 5-én történt Tatabánya határában. Ahogy arról beszámoltunk, a Középnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK Zrt.) egyik járata hajnalban ütött el egy 24 éves férfit. A tragédia ügyében a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt.

Pruzsina Alice, a közlekedési társaság sajtószóvivője elmondta, hogy felajánlották a jogi és lelki segítséget is a betegállományba vonult sofőrnek, akit megviseltek a történtek. A szóvivő hozzátette: felhívták a sofőr figyelmét arra, hogy a közösségi médiát elárasztották a rosszindulatú híresztelések, így kerülje azokat.

A sajtószóvivő legutóbb azt is kiemelte, hogy a buszsofőr 16 éve balesetmentesen közlekedett. A sofőrtől származó információk szerint a baleset napján rossz látási viszonyok között, az autópálya-híd alatt vette észre a feltehetően az út jobb oldalán gyalogoló férfit. Az észleléskor már elkerülhetetlen volt a baleset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!