lopás

2019.09.27. 06:54

Újabb tanulságos eset arról, mit nem szabad csinálni egy talált telefonnal

A tatabányai férfi egy telefont talált, amit hazavitt és több hétig is használt. A rendőrség azonban előállította a férfit tette miatt.

Kemma.hu

Forrás: police-.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint befejezték a nyomozást egy férfi ellen, aki egy talált mobil telefont sajátjaként használt. Az 55 éves férfi május 18-án délelőtt egy tatabányai lottózóban tartózkodott. Egy asztalnál foglalt helyet, később egy másik férfi is odaült. Ez a személy a telefonját az asztalra tette, de amikor távozott ott felejtette. Az asztalnál ülő T. Szilveszter a telefont a ruházatába rejtette, majd az otthonába sietett. A tatabányai lakos a saját SIM kártyáját a készülékbe tette és azt több hétig használta. A sértett még aznap feljelentést tett a rendőrségen.

Fotó: police.hu

A nyomozók, a széleskörű adatgyűjtést követően azonosították és szeptember 26-án gyanúsítottként hallgatták ki az 55 éves férfit. Ellene lopás miatt indult büntetőeljárás. A tettes a bűncselekmény elkövetését beismerte. A rendőrök a nyomozati cselekmények során a telefont megtalálták, amit a tulajdonosának visszaadtak. A rendőrség, bíróság elé állítás javaslattal tervezi megküldeni az eljárás ügyiratait az ügyészségnek.

Nemrég egy hasonló ügyben egy asszonyt a bíróság pénzbüntetésre ítélte. A tarjáni nő a boltban talált egy mobiltelefont, azt eladta, és a pénzből többek közt kismedencét vett az unokájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!