útinfó

2019.08.12. 11:25

Felújítás miatt torlódik a forgalom az M1-esen

A reggeli halálos baleset miatt több kiloménteres torlódás alakult a ki a sztrádán, de az M1-es felúítása is több helyen lassítja a közlekedést.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Ahogy arról korábban beszámoltunk, halálos baleset történt az M1-esen Zsámbéknál, ahol három kamion ütközött. A baleset miatt teljes útzár van érvényben, az autókat pedig terelik az 1-es főút felé.

Az Útinform szerint a torlódásban rekedteket elengedték és a Győr felől érkezőket Bicskénél (a 39-es kijáratnál) az 1-es főútra terelik ki.Az autósoknak érdemesebb lehet személyautóval Tatabányától, az autópályáról letérve észak felé, a Tarján – Gyermely – Zsámbék – Páty útvonalon haladni.

Az M1-es felújításának második üteme amúgy is nehezíti a közlekedést, és torlódásra kell számítani. A pályára Herceghalomnál ugyan vissza lehet térni, de ott a Bicske és Biatorbágy között (a 31-es és 19-es kilométerszelvények között) kiépített sávelhúzásos terelés miatt rögtön a belső sávba tudnak csak besorolni. Ugyancsak elérhető az autópálya a Sasfészek-tó pihenőnél is. A bicskei kijáratnál több kilométeres a torlódás. A terelés miatt a főváros felé a 26-os km-nél lévő Herceghalom csomópontban nem lehet lehajtani az autópályáról.

Augusztus 12-én, hétfőn elbontották az épülő szárligeti csomópont sávelhúzásos terelését a Budapest felé vezető oldal 48-as kilométerénél és mindkét oldalon, a Tatabánya és Bicske között a leálló sáv zárása mellett újabb terelést készítenek elő, illetve a főváros felé vezető oldalon a 48-as km-nél, az épülő szárligeti csomópontnál, a korábbi terelés bontása miatt, csak egy sáv lesz járható.

Tatabánya és Budapest között nehezített a közlekedés (Forrás: Útinform)

Augusztus 13-án, kedden elkezdik az átterelt oldal kiépítését a főváros felé vezető oldalon az 57-es és 45-ös kilométerszelvények között, melynek során kihelyezik a szükséges KRESZ- és tájékoztató táblákat, valamint klemmfix elválasztó műanyag elemeket fúrnak a burkolatba, ideiglenes sárga burkolati jeleket ragasztanak, ez idő alatt a forgalmat a leállósávra terelik, emiatt késő délutánig hosszabb menetidőre számíthatnak a főváros felé közlekedők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!