rajtaütés

2019.02.01. 07:15

Elkapták a szlovák-magyar drogbanda esztergomi fejét is

Az esztergomi N. Csaba volt a rendőrök gyanúja szerint a magyarországi értékesítési vonal vezetője. Egy hozzá köthető telephelyen fegyvert is találtak.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 45 éves esztergomi N. Csabával szemben, miután a szlovák bűnüldöző hatóságokkal együttműködve január 30-án felszámoltak egy Magyarországon és Szlovákiában működő kábítószerkereskedő csoportot.

Az ORFK tájékoztatása szerint az összehangolt akcióban során – a szlovák szervek intézkedésével egy időben – a magyar rendőrök esztergomi tartózkodási helyén elfogták N. Csabát, aki a magyar értékesítési vonal vezetője volt. A lakás átvizsgálása során a nyomozók 1 kilogramm – az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint – marihuánát, továbbá ecstasy tablettákat foglaltak le. Egy, a férfival összefüggésbe hozható telephely átvizsgálása során a rendőrök további 200 gramm marihuánát, 1 légpuskát és egy 0,22-es kaliberű puskát, valamint 433 darab lőszert találtak és foglaltak le.

A KR NNI nyomozói az esztergomi akcióval összhangban a fővárosban intézkedés alá vonták a 45 éves budapesti H. Pétert, akinek tartózkodási helyén 460 gramm marihuánát találtak. A nyomozás adatai szerint a férfi a kábítószert napokkal korábban nagy valószínűséggel N. Csabától vásárolta. H. Pétert a rendőrök kábítószer birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendőrök N. Csabát előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

A szlovák hatóságok mindeközben rajtaütöttek a bűnözői csoport szlovák tagjain. Ennek keretében négy embert fogtak el, valamint 2 kilogramm marihuánát, ecstasy tablettákat, illetve kábítószer prekurzorokat foglaltak le, továbbá felszámoltak egy professzionálisan felszerelt marihuána-ültetvényt:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!