csalás

2019.12.21. 09:12

Szerelmet hazudott az özvegynek a szélhámos, hogy pénzt csaljon ki tőle

A tatabányai ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki két éven keresztül csalt ki kisebb.nagyobb összegeket egy nőtől.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfi ellen. Az ügyészség a vádiratban arra tett javaslatot, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint kötelezze, hogy fizesse meg a sértettnek az okozott kárt.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi 2016 áprilisában egy özvegy, hosszú ideje egyedül élő asszony társkereső hirdetésére jelentkezett, álnevet használva. Telefonon tartották a kapcsolatot, majd 2016 nyarától napi szinten beszéltek egymással. A férfi elnyerte a nő szimpátiáját, ez után különféle ürügyekkel telefonon pénzkölcsönöket kért a nőtől, ésszerű határidőbeli visszafizetést ígérve.

A csaló kéréseit teljesítve a nő 2016. szeptember 26-a és 2018. július 19-e között 23 alkalommal utalt tizenkettőezer és ötvenezer forint közötti összegeket a vádlott folyószámlájára, ezek együttes összege 568 ezer forint volt. A férfinak valójában esze ágában sem volt az átutalt összegeket visszafizetni, célja a sértett megtévesztése révén jogtalan haszonszerzés volt. A férfi meg is szakította kapcsolatát az átvert asszonnyal 2018 októberében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!