tűzoltók

2019.10.01. 20:51

Sorban döntötte a fákat a vihar megyeszerte

Egymás után érkeztek hétfő délután a riasztások a műveletirányítási központba viharkárok felszámolás miatt.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

A szeptember 30-i másodfokú riasztás idején, a nagy szél miatt a legtöbb viharkárt a Komáromi járás szenvedte el. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint először Neszmélyre, majd, a 10-es főútra, Komáromba, és Kisigmándra is vonultak a komáromi hivatásos és önkéntes tűzoltók. Naszályon a Rákóczi Ferenc utcában egy 15 méteres fa dőlt az úttestre és szakította le a villamos vezetéket, aminek következtében körülbelül 10 négyzetméteres területen tűz keletkezett. A kiérkező komáromi hivatásos egység egy vízsugárral oltotta el a tűzet. A helyszínre az áramszolgáltató munkatársai is kiérkeztek. Úttestre dőlt egy fa a 10-es főúton, forgalmi akadályt képezve. A komáromi hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a fát.

A város hivatásos tűzoltói kaptak riasztást a komáromi Csillag lakótelephez, ahol garázsra dőlt egy fa. Az egység motoros láncfűrész segítségével távolította el a fát. Szintén Komáromban az Ady Endre utcában döntött ki egy fát a vihar. Az esethez a komáromi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a fát egy motoros láncfűrész segítségével távolították el. A komáromi önkéntes és az ácsi önkormányzati tűzoltók vonultak a Kossuth Lajos utcába, ahol úttestre dőlt egy fa. Az egység egy motoros láncfűrész segítségével távolította el a fát.

Ács térségében az 1-es főútra vonultak a kisbéri hivatásos és az ácsi önkormányzati tűzoltók. Egy nagyméretű akácfa dőlt ki és a Győr felé tartó sávot teljesen elzárta. Az egység egy motoros láncfűrésszel hárította el az akadályt. A kisbéri hivatásos tűzoltókat vonulás közben egy csépi káresethez is riasztották, a helyszínen egy fa dőlt az úttestre. A hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el és szüntették meg a forgalmi akadályt.

A nagyigmándi önkormányzati tűzoltókat is riasztották a 13. számú főúthoz, ahol két 5 méter magas fa dőlt az úttestre, a fél útpályát elzárták. Az egység motoros láncfűrész segítségével távolította el a fákat és szüntette meg a forgalmi akadályt.

A Bajnai Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltóit riasztották a 1105-ös útra, Bajna és Gyermely közötti útszakaszhoz, ahol egy kidőlt fa félpályás útzárat képezett. A tűzoltók motoros láncfűrésszel hárították el akadályt. A 8142 számú útra, Mocsa térségéhez vonultak a kocsi önkéntes tűzoltók. A helyszínen egy letört faág vezetéket szakított el, az úttest egy részét elfoglalta. Az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el fát, és szüntették meg a forgalmi akadályt.

Egy telefonvezetékre dőlt faág miatt kaptak riasztást az esztergomi hivatásos tűzoltók Dorogra a Petőfi térhez. A tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész használatával a faágat eltávolították, a veszélyeztetést megszüntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!