életmentők

2019.10.09. 20:00

Sérült baglyot mentettek az M1-esen a rendőrök

A két járőr szolgálatteljesítés közben találta meg a sérült madarat a sztráda egyik parkolójában.

F. M.

A két rendőr és a madárvédő egyesület szakembere

Forrás: police.hu

Egy sérült baglyot mentettek az M1-esen a megyei rendőrök október 9-én szerdán. Gányai Balázstól, a megyei rendőrfőkapitányság helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy Zsoldos-Orbán Renáta és Polgár László rendőr főtörzsőrmesterek, a megyei rendőrfőkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalom Ellenőrző Alosztályának két járőre ellenőriztek a sztrádán. Járőrözés közben az M1-es egyik parkolójában, Tatabányánál észrevettek egy sérült baglyot. A madár egy kerítésoszlopon ült, és a szárnya lógott.

A járőrök megálltak az autójukkal a bagoly közelében. Ekkor az állat megijedt, és megpróbált elrepülni, de a sérülése miatt ez nem sikerült. A két rendőr a tevékenység-irányítási központon keresztül kapcsolatba lépett a madárvédő egyesülettel. Az állatvédők megkérték a két járőrt, hogy fogják be a madarat, amíg érte nem mennek. A két megmentő egy kartondobozba tette az állatot, és bevitték a rendőrségre. Végül még aznap a madárért mentek az állatvédők és biztos helyre szállították.

A két rendőr és a madárvédő egyesület szakembere (Fotó: police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában