elismerés

2019.04.16. 07:00

Rangos kitüntetést kapott két polgárőrünk

Az Országos Polgárőr Szövetség éves ülésén az évértékelés mellett megyénk két kitűnő polgárőre is kitüntetést vehetett át munkája elismeréseként.

Kemma.hu

Forrás: kemposz.hu

Április 12.-én az Országos Rendőr-Főkapitányság épületében rendezte meg az Országos Polgárőr Szövetség évi küldöttgyűlését, melyen kitüntetéseket is átadtak, számol be a Kemposz.hu.

A Rendőrség és a Polgárőrség közötti együttműködés keretében kifejtett kimagasló tevékenységéért elismerésben és tárgy jutalomban részesítette az Országos Rendőr főkapitányság Kun Csabát, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökét. Munkája elismeréseként pedig a Polgárőr Érdemkereszt „Arany” fokozata kitüntetést kapta Horváth László, a Bajnai Polgárőr Egyesület elnöke.

Horváth László (balra) és Kun Csaba kitűnő munkájukért kapták a kitüntetést (Fotó: Kemposz.hu)

Az ülésen Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a 2018. évi tevékenységet értékelve elmondta, hogy a Polgárőrség az elmúlt évben a civil bűnmegelőzés legjelentősebb, legnagyobb létszámú, legegységesebb, leghatékonyabb, sőt nélkülözhetetlen szereplője és zászlóvivője volt. A Polgárőrség szakmai tevékenységét példaértékűnek minősítette, amiben a szövetségek, a polgárőrök lelkesen, szakszerűen végezték áldozatos munkájukat.

Kun Csaba, a megyei polgárőr szövetség vezetője (Fotó: Kemposz.hu)

Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, Magyarország belügyminisztere megköszönte a polgárőrök 2018. évben végzett áldozatos munkáját.

Az értekezleten OPSZ Felügyelő Bizottságának a tagjai közé választották Csonka Bélát, a KEMPOSZ Felügyelő Bizottságának a tagját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!