elszökhet

2019.09.26. 17:30

Öt évig bujkált a rabló: letartóztatták az idős dorogi pár egyik támadóját

A férfit egy hónapra rács mögé dugta a bíróság, mert elképzelhető, hogy ismét elszökhet a hatóságok elől.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az Esztergomi Járási Bíróság elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki a 2014-ben társával betört egy dorogi házaspár házába, az idős párt bántalmazták és kirabolták őket. A most letartóztatott férfi a rablás elkövetőjeként külföldre szökött a hatóságok elől.

Az egyik elkövetőt a bíróság 2018-ban jogerősen 8 év fegyházbüntetésre, és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, a másik férfi azonban az Egyesült Királyságba szökött, őt európai elfogatóparancs alapján kapták el.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványozta az utóbb elfogott férfi letartóztatásának elrendelését, mert a hatóság elől már egyszer megszökött, elrejtőzött, és fenn áll annak a veszélye, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. A bíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Négy elkövető 2014. február 4-én 20 óra 40 perckor az akkor 85, illetve 81 éves házaspár dorogi családi házához ment. A külföldön elkapott elkövető a villanyóraszekrényben a kismegszakítót lekapcsolta. A férj erre kilépett a házból, mire az egyik elkövető őt a földre lökte, ott bántalmazta, kést tartott a fejéhez, és a pénzét követelte. Ezalatt két rabló a lakásba bement, majd egyikőjük a feleséghez lépett, az arcára pulóvert szorított, és értékei átadására hívta fel. Az elkövetők a lakásban 205 ezer forint készpénzt, és 245 ezer forint értékű ékszereket vettek magukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!