rossz döntés

2019.06.06. 12:13

Olyan részegen bicikliztek a 81-es úton, hogy abból nagy baj lehetett volna

Nem csak autóval vagy motorral, de kerékpárral sem érdemes ittasan vezetni.

Kemma.hu

Ócsa, 2019. január 4. Összetört bicikli 2019. január 4-én Ócsánál, az M0-ás felé vezetõ úton, ahol egy kerékpárost halálra gázolt egy kisteherautó. MTI/Mihádák Zoltán

Fotó: Mihádák Zoltán

Szabálykövető közlekedésre kéri a kerékpárosokat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ittas kerékpárosokkal szemben intézkedtek a rendőrök Neszmélyen és Kisbéren június 5-én. A kisbéri egyenruhások a 81-es számú főúton két alkalommal figyeltek fel olyan biciklisre, akik láthatóan nem voltak közlekedésre alkalmas állapotban. A velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért a járőrök helyszíni bírsággal sújtották őket.

A két kerékpárost ugyanazon az útszakaszon állították meg a rendőrök, ahol korábban egy biciklivel közlekedő férfi szenvedett halálos balesetet. Ugyanezen a napon 21 óra 25 perckor a tatai járőrök Neszmélyen, a Fő úton alkalmaztak alkoholszondát egy kerékpárossal szemben, ami pozitív lett. Vele szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt hangsúlyt fektet az ittas kerékpárosok kiszűrésére. Akik alkoholos befolyásoltság alatt ülnek kétkerekűre, fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. A vezetési képességekre már a legminimálisabb alkoholfogyasztás is negatív hatással van. Az alkohol csökkenti a reakcióidőt, bizonytalanná teheti a kerékpárost, ezáltal fokozott baleseti kockázatot jelent. A rendőrség épp ezért kéri, hogy ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt kerékpárra ülnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!