katasztrófavédelem

2019.07.08. 16:10

Négyes karambolhoz, tűzesethez és kidőlt fához is riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Nem unatkoztak megyénk tűzoltói a hétvégén sem: Bakonybánkon faágak gyulladtak meg, Tatabányán pedig kidőlt egy fa. Tatánál a sztrádán négy autó karambolozott.

Kemma.hu

Száraz faágak égtek Kisbéren

Fotó: Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs

A viharkárok enyhítése mellett számos más esetben is riasztották megyénk tűzoltóit. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos, a rédei, és bakonyszombathelyi önkéntes tűzoltók vonultak június 5-én péntek délelőtt Bakonybánkra, ahol 15 négyzetméternyi területen száraz faágak égtek. A tűz egy melléképületet is veszélyeztetett. A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, a tűzeset során anyagi kár így nem keletkezett.

Száraz faágak égtek Bakonybánkon (Fotó: Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs)

Még aznap délután kidőlt egy száraz akácfa Tatabányán.. A fa az út fölé dőlt, veszélyeztetve a jármű forgalmat. A város hivatásos tűzoltói egy motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, az utómunkálatok során az úttestet letakarították. A tűzoltó beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt érvényben.

Július 6-án szombaton összeütközött négy személyautó az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 72-es kilométerszelvénynél, Tata térségében. Műszaki mentés céljából a komáromi hivatásos és a nagyigmándi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. A négy autóban összesen 16 fő utazott, három személygépjárművet az egységek áramtalanítottak. A munkálatok idejére az érintett útszakaszon a forgalom egy sávon haladt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!