tragédia

2019.03.12. 07:10

Gyászba borult a Bakonyalja: gyűjtést indítanak a mezőörsi áldozatok családjainak

A 81-es úton mécsesek és megégett fű emlékeztet a vasárnapi, mezőörsi tragédiára, amelyben heten vesztették életüket.

P. P.

Mezõörs, 2019. március 10. Kiégett személygépkocsik, miután frontálisan ütköztek a 81-es úton, Mezõörsnél 2019. március 10-én. Az üközés után az autók kigyulladtak, a balesetben hét ember, köztük két gyermek életét vesztette. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A hét halálos áldozatot követelő szörnyű baleset helyszínén hétfőn már csak a hatalmas területen leégett fű és az áldozatok emlékére elhelyezett mécsesek és virágok emlékeztettek a szörnyű tragédiára. Mint megtudtuk, több bakonyaljai település is gyászolja az elhunytakat.

Kisbéren a Petőfi Sándor Általános Iskola épületén fekete zászlót áztatott az eső, bent az igazgató kérésére iskolapszichológus segített feldolgozni a diákoknak társuk halálát. A gyerekek egy emlékhelyet alakítottak ki az osztályteremben, a kisfiú asztalát mécses, fehér virágszál és az osztálytársak rajzai borították ottjártunkkor. Ahogy arról beszámoltunk, kiderült az is, hogy az Audi tulajdonosának három kislánya van, akik félárván maradtak. Az elhunyt fiatalember két testvére hétfőn nem ment iskolába.

Gyűjtés indult

A tragédiában érintett családok számára nyitottak egy számlaszámot a K&H Banknál, pénzadományokat így a 10402032-86766776-88691005 számlaszámra lehet befizetni.

Sinkovicz Zoltánt, Kisbér polgármesterét is megdöbbentette a tragédia. Érdeklődésünkre elmondta, hogy mélyen együtt érez az elhunytak hozzátartozóival. Az önkormányzat vezetőivel már hétfő délelőtt megbeszélte, hogy a három kiskorú gyermekkel egyedül maradt özvegynek százezer forintnyi gyorssegélyt folyósítanak, azt pedig később döntik el, hogy kit, s milyen támogatásban tudnak majd részesíteni.

Hasonló humánus cselekedeten gondolkodnak Réde választottjai is, mert az Opel utasa az ő községükben lakott édesanyjával és öccsével együtt, bár korábban Bakonyszombathelyen éltek. Azt már Beke Gyöngyitől, Császár polgármesterétől tudtuk meg, hogy a fiatal lányt fuvarozó férfi hosszú időn keresztül az ő falujukban lakott, de néhány évvel ezelőtt máshova költözött. Információink szerint Győrben volt a bejelentett lakása, de gyakorlatilag Kisbéren tartózkodott.

Mécsesek és virágok a tragédia helyszínén (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

További részletek a 24 Óra március 12-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!