felfüggesztett

2019.06.18. 11:31

Megszületett az ítélet a kiscicát agyonütő kisbéri állatkínzó ügyében

A férfi tavaly háromszor fejbe verte a teraszán mászkáló kismacskát., az állat, úgy megsérült, hogy el kellett altatni. A bíróság felfüggesztett börtönre ítélte a férfit.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

ítéletet hozott a Komáromi Járásbíróság a szomszédja kismacskáját agyonütő férfival szemben. A Komáromi Járási Ügyészség még februárban állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki a szomszédja macskáját fakanállal úgy megütötte, hogy sérülései miatt el kellett altatni. A bíróság először május 23-án tartotta volna első tárgyalását az ügyben, amelyre az állatkínzó nem ment el. A bíróság így az elnapolt tárgyalást június 18-án tartotta az ügyben.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a bíróság az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 1 év fogházbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Továbbá az elkövetés eszközeként használt fakanalat elkobozta. Az ítéletet a kihirdetését követően az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

A vádirat szerint a vádlott 2018. szeptember 8-án az esti órákban kisbéri házának teraszán észlelt egy kismacskát. A cicát úgy próbálta elzavarni, hogy felkapott egy nagyméretű fakanalat, amellyel háromszor a macska fejére ütött. Az ütés következtében a macska elfeküdt. A macska bántalmazását észlelte annak tulajdonosa, a vádlott szomszédja, aki számon kérte az elkövetőt. A vádlott ekkor a földről felvette a kismacskát, és a háza mögötti gazos területre dobta. A kb 2 hónapos korú házi macskát annak tulajdonosa kórházba vitte, azonban az állat olyan súlyos agyi sérüléseket szenvedett, amely alkalmas volt az állat pusztulásának előidézésére. Az állatot a sérülései súlyossága miatt elaltatták.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!