balesetmegelőzés

2018.10.05. 11:30

Ezzel a táblával akarja megmenteni az autósokat a rendőrség és a bodajki diáklány

A kisbéri rendőrök figyelemfelkeltő táblákkal is megpróbálják óvatosabb vezetésre bírni a gépjárművel közlekedőket a 81-es úton.

P. P.

Az autósokat akarják megmenteni

Forrás: police.hu

A 81-es úton, az újabb tragédiák megelőzése érdekében figyelemfelkeltő táblákat helyeztek el, hogy így próbálják meg óvatosabb vezetésre bírni a gépjárművekkel közlekedőket.

Csütörtökön a város rendőrkapitánya, dr. Szalay Péter alezredes hivatalosan is átadta ezeket. Az egyik a Győr felől megyénkbe érkezőket figyelmezteti Pervátpusztánál, a másik Ászár végén a Kerékteleki felé haladókat, a harmadik a 13-as és a 81-es főutak találkozásának a közelében, a negyedik pedig Bakonysárkány után azokat, akik Mór felől érkeznek megyénkbe. Kerékteleki közelében egyébként a télen történt halálos baleset, Mór és Bakonysárkány között pedig az idén márciusban borult árokba egy kocsi.

A sokkoló információkat is tartalmazó, nagy felületű táblákat Lévai Imre rendőr őrnagy és Kiszely Virág, a Bodajkon működő Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium diákja tervezte. Ezeken már messziről is látható, hogy tavaly 11-en haltak meg a 81-esen és 64-en kerültek kórházba.

Az autósokat akarják megmenteni a figyelemfelhívó táblákkal (Fotó: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!