sorozat

2019.05.23. 12:06

Letartóztatták az esztergomi kórház tolvaját

Egy hónapra elrendelték annak a férfinek a letartóztatását, aki többször is lopott az esztergomi kórházból, valamint iskolából és áruházból is.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette, lopás bűntette és három rendbeli lopás vétsége miatt indult ügyben tett indítványt esztergomi férfi letartóztatására, amelyet egy hónapra el is rendelt a bíróság május 23-án. Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított különös visszaesőként, a gyanúsítotti kihallgatását követően, már büntetőeljárás alatt állva követett el bűncselekményeket, továbbá fenn áll annak a veszélye, hogy a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, a férfi többször is lopott az esztergomi Vaszary Kolos Kórházból, de áruházban és iskolában is „dolgozott”. Az idén február 26-án kezdődött a dicstelen sorozat. Akkor a belgyógyászati osztály egyik szobájából egy pénztárcáját emelt el, benne 30 ezer forinttal és egy bankkártyával. Néhány nappal később visszatért, ezúttal a rehabilitációs osztályra, ahol egy barna műbőr pénztárcát lopott el kétezer forinttal, TAJ- és lakcímkártyájával.

Március végén visszatért, és a traumatológián egy műtét után alvó, vagyis védekezésre képtelen beteget fosztott ki: az ágy mellett elhelyezett táskából a beteg irattartóját emelte el, benne 9 ezer forinttal, jogosítvánnyal, lakcímkártyával, személyivel és egyéb iratokkal. vezetői engedéllyel, lakcímkártyával, személyi igazolvánnyal, és egyéb iratokkal.

Májusban új helyszínt választott magának a tolvaj, de szintén Esztergomban: egy szakközépiskolát. Itt a portáról lopott el egy kézitáskát, amiben mobil, férfi karóra és pénztárca is volt a személyes iratok és bankkártya mellett. Az ötezer forint készpénzzel az alapos gyanú szerint több mint ötvenezer forint volt. Ezután egy szintén helyi áruházból nyolc karórát lovasított meg, összesen 16 ezer 400 forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában