bíróság

2020.04.23. 12:44

Letartóztatták a tatabányai drogfutárt

A férfi csomagkézbesítőként dolgozott, és drogot is szállított vevőinek. A letartóztatás ellen a vádlott és védője fellebbeztek.

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta annak a dílernek a férfi letartóztatását, aki futárként drogot is szállított vevőinek. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi maga is kábítószerfogyasztó.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság április 23-án egy hónapra elrendelte a kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, mert álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló jellegű bűncselekményeket követne el, illetve a bizonyítást adott esetben veszélyeztetné. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett.

A férfi az elmúlt hónapokban hónapokban több alkalommal haszonszerzés végett vásárolt kábítószer tartalmú anyagot – kannabiszt – vásárolt abból a célból, hogy azt Tatabánya területén rendszeresen értékesítse ismerősei részére, és az így szerzett bevételből jövedelmét kiegészítse.

A férfitól április 20-án 11 óra 41 perckor történt elfogásakor négy zacskóban összesen 19,7 gramm, valamint az általa használt garázsból 272,1 gramm nettó tömegű növényi törmelék, valamint a lakóhelyén tartott kutatás során egy dohányőrlő került lefoglalásra. A megalapozott gyanú szerint a lefoglalt növényi anyag marihuana.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában