füstbe ment terv

2019.04.26. 15:40

Az esztergomi kocsitolvajoknál kevés sikertelenebbet ismerhet a világtörténelem

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a két férfinek, akik több autót is megpróbáltak ellopni – ugyan sikertelenül. Jármű önkényes elvételének bűntette miatt fognak felelni.

Kemma.hu

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a két férfinek, akik több autót is megpróbáltak ellopni. Jármű önkényes elvételének bűntette miatt fognak felelni.

Forrás: police.hu

Hét rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsít az Esztergomi Rendőrkapitányság két kocsitolvaj férfit. A 33 éves K. Sándort és a 18 éves B. Dávidot négy rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, valamint három rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A tolvajokat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésére a bíróság április 26-án elrendelte a két férfi letartóztatását.

A rendőrség tájékoztatása szerint K. Sándor és B. Dávid az Esztergom-kertvárosi családi házak udvarán álló gépkocsikat vitte el április 19. és 25. között. A két férfi először egy Suzukival hajtott el, amit Tokodaltáró külterületén lezártak és otthagytak. Később egy Opel típusú gépkocsit vittek el, amit nem messze a tulajdonos házától leállítottak, az indítókulcsát pedig magukkal vitték.

Az egyik autó, ami érintett az ügyben (Forrás: police.hu)

Ezt követően egy ház udvarán parkoló Ford típusú személyautót vittek magukkal, amivel Dorog külterületén letértek az úttestről. A balesetet követően elhagyták a helyszínt, a járművet pedig otthagyták. Végül egy Peugeot-val hajtottak el a tulajdonos háza elől. Ezzel a járművel sem jutottak messzire, néhány utcával arrébb leparkoltak vele.

Ezután még további három alkalommal próbáltak meg ellopni autókat a környékről, de ezek a kísérletek nem vezettek eredményre. Az esztergomi rendőrök a bejelentéseket követően rövid időn belül azonosították és április 25-én elfogták a bűncselekmények elkövetőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!