a nyakukra járt

2019.05.10. 15:04

Letartóztatták az oroszlányi zsarolót: félmilliót szedett ki egyik áldozatából

Elrendelték annak az oroszlányi férfinak a letartóztatását, aki egyik áldozatától körülbelül félmillió forintot zsarolt ki súlyos fenyegetésekkel. A zsaroló nem először találja szemben magát a törvénnyel.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak az oroszlányi férfinak a letartóztatását, aki ellen kétrendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt indult eljárás. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályokra is figyelemmel 2-12 év szabadságvesztés. A férfi büntetett előéletű, legutóbb a lopás bűntette miatt kiszabott szabadságvesztésből 2017. december 31-én szabadult, többszörös visszaeső, csalás vétsége miatt van folyamatban ellene nyomozás.

Az ügyészség indítványa szerint fenn áll annak a veszélye, hogy a gyanúsított a bizonyításához szükséges nyomozati cselekmények eredményességének meghiúsítására, megnehezítésére, veszélyeztetésére törekedne a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszköz, okirat megsemmisítésével, meghamisításával, vagy elrejtésével, valamint fenn áll a bűnismétlés veszélye.

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványa szerint megalapozott a gyanú arra, hogy a férfi február-március-április folyamán egy oroszlányi sértettet élet és testi épség elleni súlyos fenyegetésekkel, valamint egy alkalommal erőszakkal, ököllel megütve arra kényszerített, hogy számára heti rendszerességgel készpénzt adjon át 15 ezer és 50 ezer forint közötti értékben.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: a gyanúsított emellett heti rendszerességgel arra kényszerítette a sértettet súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével, hogy telefonos feltöltőkártyát vásároljon a részére. A sértett a fenyegetések hatására ebben az időszakban körülbelül félmillió forintot adott át a gyanúsítottnak, aki nyomatékosítva a követelést több alkalommal küldött a sértettnek őt és családját súlyosan fenyegető tartalmú üzeneteket.

Az oroszlányi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy március-április folyamán egy másik oroszlányi áldozatot élet és testi épség elleni súlyos fenyegetésekkel, valamint egy alkalommal erőszakkal, ököllel megütve arra akart rákényszeríteni, hogy készpénzt és használati tárgyakat adjon neki. A sértett ezért elkerülte a város azon helyeit, ahol a zsaroló gyakran megjelent, így ő nem fizetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában