most sem volt szerencséjük

2019.08.16. 07:54

Letartóztatásban marad a peches kocsitolvaj duó

Sem a bíróság, sem az ügyészség nem bízik abban, hogy nem kötnek el egy (vagy több) újabb autót.

Kemma.hu

Sem a bíróság, sem az ügyészség nem bízik abban, hogy nem kötnek el egy (vagy több) újabb autót.

Forrás: police.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség a jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben bűnismétlés veszélye miatt két férfi letartóztatásának hosszabbítására tett eredményes indítványt. A páros annyira sikertelen volt, hogy volt lopott kocsi, amivel árokba borultak, egy máikban pedig nem találták a napellenző mögé rejtett slusszkulcsot. Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság az elkövetők letartóztatását 2019. április 26. napján rendelte el.

Az egyik férfi április 19-én az esti órákban Esztergom-Kertvárosban a Pala parton alkoholt fogyasztott, majd gyalogosan elindult Tokodaltáróra. Útközben, Esztergom-Kertvárosban ez egyik telken meglátott egy gépkocsit, abba beült azért, hogy azzal haza menjen. A gépkocsi indítókulcsa a járműben volt, a férfi a gépjárművet a nyitott kerítéskapun kitolta az utcára és azt 50 méteren át tolta azért, hogy azt később beindítva elvigye. Később meggondolta magát, a kocsit hátrahagyva visszament az ingatlanhoz, ott egy másik gépkocsiba beült, a benne lévő kulccsal elindította, és Tokodaltáróra vezette.

Április 24-én már ketten lendültek akcióba, ismét ittasan: hajnal kettő körül Esztergom-Kertvárosba mentek, ott egy ingatlan előtt leparkolt, nyitott állapotú személygépkocsit az egyik férfi megkísérelte használni de nem járt sikerrel. Ezt követően ugyanez a férfi szintén az ingatlan előtt nyitott állapotban leparkolt másik gépjárművet a benne lévő indítókulccsal beindított, majd a gyanúsítottak a Lóga-tó melletti jelöletlen, murvás földútra fordulva mentek, ahol árokba hajtottak.

Nem adták fel ezután sem. Ugyancsak Esztergom-Kertvárosban az egyik ház udvarán álló gépjárművet a benne lévő indítókulccsal beindították, azzal elindultak, azonban a gépkocsi egy másik utcában megállt, mert a tulaj úgy alakította át a gépkocsit, hogy a generátor önmagától ne tudjon tölteni.

Az elkövetők ezután Esztergom-Kertvárosban egy következő ingatlan előtt leparkolt gépkocsit próbáltak elvinni, de nem találták meg a napellenző mögé rejtett indítókulcsot. Ezért a gyanúsítottak a szintén az ingatlan előtt álló másik gépkocsiba szálltak be, a járműben tárolt indítókulcs segítségével azt az egyik férfi beindította és azzal közösen Leányvárra mentek, ahol a gépkocsit egy fás-bokros területen elrejtették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában