lopás

2019.08.23. 07:43

Lecsukták az Erőműi tavi pecások rémeit, akik rendszeresen horgászstégeket törtek fel

19 stégfeltörés írható a számlájára annak a négy férfinak, akiket Tatabányán fogtak el a rendőrök., a bíróság pedig le is tartoztatta őket.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a négy férfinak a letartóztatását, akik május 11. napja és augusztus 17. napja közötti időben Tatabánya területén horgász házakat törtek fel és onnan különböző értékeket tulajdonítottak el.

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája három elkövető letartóztatását 2019. augusztus 19. napján, míg negyedik társuk letartóztatását 2019. augusztus 21-én rendelte el, tekintettel arra, hogy ő a rendőri ellenőrzés elöl megszökött, majd a közeli erdőben rejtőzködött. A férfit az ellene kiadott elfogatóparancs alapján, augusztus 19. napján a reggeli órákban sikerült elfogni.

Mind a négy gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra rendelte el a járásbíróság nyomozási bírája, tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyásuk esetén más személyt jogellenesen befolyásolnának, tárgyi bizonyítási eszközt rejtenének el, vagy semmisítenének meg. A szökésben volt gyanúsított vonatkozásában a letartóztatás elrendelését megalapozza annak a veszélye is, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét megszökne vagy elrejtőzne.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a megalapozott gyanú szerint a négy férfi rendszeres haszonszerzésre törekedve, május 11-e és 2019. augusztus 17-e közötti időben Tatabánya területén horgász házakat tört fel és onnan több, nagyobb értékű dolgot, jellemzően horgászfelszereléseket, hűtőszekrényt, etetőhajót, szerszámgépeket, számítástechnikai eszközöket tulajdonított el.

A rendőrség tájékoztatása szerint Sz. Zsolt, Sz. János, L. Norbert és Sz. István a 19 stég ajtaját minden esetben kifeszítették. Két alkalommal nem sikerült lopniuk a stégekről. Egyszer a riasztó zavarta meg őket, egy másik alkalommal pedig nem tudtak bejutni az épületbe.

A gyanúsítottak úgy hajtották végre a bűncselekményeket, hogy hárman feltörték a házakat, egyikük pedig a gépjárművet vezette és segített az eltulajdonított tárgyak elszállításában.

A négy kunszentmiklósi férfit elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Ellenük 17 rendbeli lopás bűntett és kétrendbeli lopás bűntett kísérlet elkövetése miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában