útinform

2020.01.20. 13:36

Ködfoltok zavarják az autósokat Tatabánya környékén

Hétfőn elsősorban Tatabánya környékén kell ködfoltokra számítani, itt akár 100 méterre is lecsökkenhet a látótávolság.

Kemma.hu

Tartós ködre nem számíthatunk a meteorológia szerint, de ködfoltokra, ónos szitálásra továbbra is. Az 1-es úton kidőlt fa nehezíti a reggeli közlekedést.

Forrás: Shutterstock

Az Útinform hétfő déli tájékoztatása szerint országszerte borult, felhős, már csak foltokban ködös az idő. A gyorsforgalmi-, valamint a fő- és a mellékutak burkolata sok helyen még a kiszórt sótól nedves, de már vannak felszáradóban lévő, illetve száraz útszakaszok is.

Ködfoltok nehezítik a közlekedést Tatabánya, Szentendre és Nyíregyháza térségében. Komárom és Pécs körzetében közepes, 100 és 300 méter közötti a látótávolság. Megyénk középső harmadában kell számítani egyébként ködfoltokra, máshol párás a levegő. Az ország többi részén jók a látási viszonyok, csak elszórtan jeleztek párásságot.

Általában szélcsend van, helyenként, jellemzően a Nyugat-Dunántúlon gyenge a légmozgás. A hőmérséklet -1 és +4 fok közötti. Keddre elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szűkebb hazánkra, mert több órán át tartó sűrű ködre számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!