pénzbüntetést kapott

2019.02.21. 16:00

Kocsmai verekedéssé fajult egy orrfújás, bár a „zsebkendő„ sem nevezhető hagyományosnak...

V. József betért a kocsmába, a pulton hagyta a sapkűűjűtz. Ám mire visszaért, a sapka nem ugyanaz volt, mint előtte... V. József ezt csúnyán megtorolta, pénzbírság lett a vége.

F. M.

Forrás: Shutterstock.com

Szóváltás alakult ki két férfi között egy tatabányai kocsma előtt február 3-án hajnalban. A vita tettlegességig fajult. A 36 éves V. József bántalmazta a sértettet, akinek az ütés következtében könnyű sérülései keletkeztek.

A Tatabányai Járási Ügyészség február 18-án állította bíróság elé az elkövetőt. A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyet adva, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt az elkövetőt 60.000 Ft pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert az ügyészség, a vádlott és védő azt tudomásul vette.

Dr. Horváth Sándor, a Tatabányai Ügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy a kocsmában V. József a sapkáját a bárpultra tette le, majd a pulttól rövid időre távozott. Amikor a férfi elment, akkor egy másik vendég az otthagyott sapkába fújta ki az orrát.

Amikor V. József visszament a söntéshez, a pultos tájékoztatta a sapkáját ért „inzultusról„. Ez után a másik férfi – a sértett – ismét belefújta az orrát a sapkába, ezt már a vádlott sérelmezte és kérdőre vonta a sértettet. Ebből egy vita kerekedett, melyet aztán a bár előtt folytattak, de már nem csak szóban: a vádlott két alkalommal ököllel megütötte a sértett fejét.

Az ütések miatt a sértett homlokán bőrsérülés, ajkán duzzanat keletkezett, amely sérülések gyógytartama 8 napon belül gyógyuló, ám a sértettet ért ütések alkalmasak voltak 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására. A tatabányai nyomozók még aznap – súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt – kihallgatták az elkövetőt, aki beismerte tettét

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!