helytállás

2019.07.05. 19:01

Kitüntették megyénk tűzoltóit a Szabolcsban végzett hősies munkájukért

A megyéből hivatásos tűzoltó, önkéntes tűzoltó egyesületek, valamint az igazgatóság is elismerésben részesült a múlt heti vihar okozta károk felszámolása során végzett munkájuk elismeréseként a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartott ünnepségen.

Kemma.hu

Forrás: Banai ÖTE

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Komárom-Esztergom megyei tűzoltókra is szükség volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sújtó hatalmas viharkárok helyreállításában.

Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettes a központi ünnepségen a szervezet vezetői előtt úgy fogalmazott, hogy „az egész ország egy emberként indult segíteni, példaértékű volt az összefogás.” Hozzátette, azokat is elismerés illeti, akik nincsenek itt a rendezvényen, hiszen ahhoz, hogy három nap alatt az összes esetet sikerült felszámolni, a hivatásos állomány és az önkéntesek összetartásának, együttműködésének volt köszönhető, és annak, hogy a baj órájában gyorsan reagáltak. Az ünnepség végén a főigazgató-helyettes köszönetet mondott mindenkinek, emlékeztetve arra, hogy az egy héttel korábbi vihar miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében annyi káreset volt, amennyi egyébként átlagosan egy megyében egy-másfél év alatt szokott lenni.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a vihar okozta károk felszámolása során végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Turák Ádám Pál tűzoltó őrmesternek, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

A viharkárok felszámolásában végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató emléklapot adományozott a Komárom-Esztergom megye illetékességi területén működő Banai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Császári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp, Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. Az érintett egyesületek részére az emléklapok az igazgatóságon kerülnek átadásra.

Június 27-én a déli óráktól a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sújtó rendkívüli viharos időjárás következtében kilencvenhárom településen ötvenötezer fogyasztási helyen fakidőlések, villanyoszloptörések, villámcsapások és felsővezeték-szakadások miatt szünetelt az áramszolgáltatás. Nyolcvan településen több mint ötezer épület tetőszerkezetében esett kár, negyvenegy lakóépület lakhatatlanná vált, több mint száz embert rokonoknál, önkormányzati lakásokban és általános iskolai tornateremben helyeztek el. A kétezer-ötszázhatvan káreseménnyel kapcsolatos munkálatok június 30-án fejeződtek be.

Fotó: Szőke Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!