katasztrófavédelem

2018.12.11. 19:30

Két nap alatt két lakástűz volt a megyében

Oroszlányba és Nagyigmándra is lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat két nap alatt.

Kemma.hu

Forrás: BM OKF

Fotó: Nagyigmánd Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tűz keletkezett december 9-én vasárnap egy oroszlányi első emeleti lakásban. A lakásban két felnőtt, és egy gyerek tartózkodott a tűzeset idején, közülük a gyermeket kórházba szállították megfigyelésre.

A segélyhívást követően az ott lakók megkezdték a tűz oltását. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók kiérkezéskor lánggal égés már nem volt tapasztalható, a még izzó részeket eloltották. A tűzeset idején 15 főnek kellett elhagynia a lakását, majd a tűzoltói beavatkozás után a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Fotó: Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság / BM OKF

Kigyulladt egy lakóházzal egybeépített pince december 11-én kedd reggel Nagyigmándon. A tűzesethez a nagyigmándi és az ácsi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik két gyorsbeavatkozó vízsugárral fékezték meg a lángokat, két PB gázpalackot kihoztak az épületből. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a pincében lévő kazánok nem károsodtak, személyi sérülés nem történt.

Fotó: Nagyigmánd Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság / BM OKF

.A katasztrófavédelem figyelmeztet: a tragédiák megelőzhetőek a fűtőberendezések, kémények rendszeres karbantartásával, ellenőriztetésével, valamint szén-monoxid érzékelő felszerelésével. A nyílt láng használata a lakástüzek legfőbb forrása. Nyílt lánggal leginkább a tűzhelyek, a kandallók és a kályhák üzemelnek, így arra kell kiemelten figyelnünk, hogy semmilyen gyúlékony anyagot ne tároljunk a közelükben.

Komoly gondot okoznak a felelőtlenül elhelyezett, illetve magukra hagyott gyertyák és mécsesek is. Ezek esetenként könnyen leeshetnek vagy égve felejtve gyújthatják meg a környezetükben lévő éghető anyagú tárgyakat (jellemzően függönyök, terítők, esetenként bútorok), amikből percek alatt lakástűz alakul ki.

Címkék#tűzeset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!