megelőzés

2019.09.10. 15:16

A kisbéri gyerekek biciklijét ellenőrizték a rendőrök

A biciklis gyerekek járműveit ellenőrizték a helyi rendőrök, ezen kívül hasznos tanácsokkal látták el a közlekedés legkisebb résztvevőit.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A kisbéri Petőfi Sándor Általános Iskola kerékpár tárolójánál várták a kisbéri rendőrök szeptember 10-én a biciklivel iskolába érkező diákokat, számol be a rendőrség. A rendhagyónak számító eseményen nemcsak a rendőrkapitányág munkatársai, hanem Sinkovicz Zoltán a város polgármestere is részt vett.

A szakemberek évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpáros közlekedésre. Az ellenőrzés elsősorban a gyermekek biztonságos közlekedésének segítése céljából történt, hogy jó állapotú, kötelező felszerelésekkel ellátott járművekkel közlekedjenek, mert a gyermekeink biztonsága a jövőnk forrása. A hiányosan felszerelt bringákon a kötelező tartozékokat helyben pótolták, azonban a műszakilag kifogásolható állapotúak tulajdonosainak ajándék utalványt adtak át. A KRESZ kérdésekre helyesen válaszoló és szabályosan felszerelt kerékpárral érkezők szintén ajándékokat vehettek kaptak.

Fotó: police.hu

A rendőrség felhívja a figyelmet a kerékpár kötelező tartozékaira is, melyek a következők:

  • Könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezés,
  • Két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezet, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat,
  • Hangjelző berendezés, amely csak csengő lehet,
  • Egy előre fehér, vagy kadmium sárga fényt adó lámpa,
  • Egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpa,
  • Hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő,
  • Az első keréken legalább 2 db egy átmérő mentén elhelyezett borostyán sárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverő (küllőprizma).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!